SU-Podcast002: Slik kan du gjøre papirboka interaktiv!

smartundervisning.no podcast - bruk videoundervisning som forberedelse til et prosjekt

Abonner på podcasten her.

Dette er den andre episoden i smartundervisning.no sin podcast. I denne podcasten får du møte trommeslager, komponist og pedagog Lage Thune Myrberget.
Samtalen tar utgangspunkt i en undervisningsmetode for slagverk han har laget som heter Virvel. Han har nettop kommet med en ny utgave av boken – versjon 2.0. I denne versjonen blir papirboka interaktiv, og han knytter sammen papirboka, internett, video og lyd på en veldig spennende måte.

Lage snakker mye om pedagogikk knyttet til musikkundervisning, men innholdet er i høyeste grad relevant til andre fagområder!

Litt mer om Lage

Han underviser på Nordisk Institutt for scene og studio/(NISS) i Oslo og har utgitt en undervisningsmetode for slagverk som heter Virvel og Tremolo. Metoden er oversatt til tysk, spansk, nederlandsk, svensk og engelsk under navnet Hit & Roll. I tillegg arbeider han som musikkprodusent og eier og driver forlaget NMG, New Media Generation.

Myrberget har som kreativ leder i New Media Generation utviklet lydstrategi for flere av norsk idrett sine særforbund, deriblant langrenn, hopp, telemark, kombinert, freestyle og skiskyting. Foruten kurs, seminar og foredrag i stregisk bruk av lyd har han forfattet boken Idèbok i lyddesign- og strategi for Speakerteam (utgitt 2009).

Myrberget leder barnemusikkprosjektet De Dresserte Elger hvor han produserer all musikk sammen med DJ Moose. Platen Året Rundt utkom 2006. Sangbok 2007, og korpsarrangementer til flere av sangene 2010.

Hentet fra wikipedia.

Hvordan gjøre papirboka interaktiv?

Et grep Lage har gjort for å gjøre papirboka mer interaktiv å bruke qr-koder. Disse kodene kan du skanne med en smarttelefon, og få opp videoer og andre nettbaserte ressurser direkte på telefonen. Videoene gir elevene ekstra informasjon og hjelper dem til å gjøre øvelsene som står i boka. Det gir elevene muligheter til å møte lærestoffet på mange ulike måter!

Noen linker

Lage sitt nettsted hvor du kan finne virvelboka: Trommer.no

Her er en norsk side hvor du kan generere qr-koder.

Speak Your Mind

*

Password Reset

Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.