Slik bruker du innebyggingskoder

Slik bruker du innebyggingskoder
I den forrige artikkelen “Hva er innebyggingskoder, og hva kan de brukes til?” lærte du hva innebyggingskoder er. I denne artikkelen får du se hvordan du kan bruke innebyggingskoder. To korte videoer viser deg hvordan du steg for steg kan finne innebyggingskoder til et innhold og lime dem inn på et nettsted.

Vis innhold fra fra et annet nettsted ved å bruke innebyggingskoder!

I den forrige artikkelen så vi på hva innebyggingskoder er. I denne artikkelen får du lære hvordan du kan lime inn innebyggingskoder på et nettsted, læringsplatform e.l. Du vil da kunne vise innhold fra et annet nettsted direkte på det stedet du limer inn koden. Dette er en fantastisk måte å presentere innhold fra ulike nettsteder i den konteksten du selv ønsker.

La oss for eksempel si at du vil lage en presentasjonsside for et emne på Fronter eller en annen læringsplatform. I den presentasjonssiden vil du ha med tre YouTube-videoer. I stedet for å linke til YouTube hvor videoene ligger, kan du heller bygge inn videoene direkte i presentasjonssiden på Fronter. Da kan elevene se alle videoene uten å forlate Fronter. Du kan også bygge inn tilbakemeldingsskjema og annet innhold på samme side. Elevene trenger da kun å forholde seg til den ene presentasjonssiden!

Du trenger:

  • Innebyggingskoder fra innholdet du vil vise (for eksempel tre videoer fra YouTube)
  • Et sted å lime inn kodene og vise innholdet

I tillegg må du vite hvordan du limer inn innebyggingskoder slik at de vises korrekt. Her er det noen feller du må vite om, slik at du kan unngå å gå i dem. For at du skal få se hvordan dette gjøres i praksis har jeg bygget inn to videoer. I videoene får du lære alt du trenger for å komme i gang med å bruke innebyggingskoder!

Videoer og spørreskjemaer er to typer innhold man kan bygge inn på et nettsted. Har du andre gode tips til innhold som kan bygges inn? Del det med oss i kommentarfeltet under!

Lykke til med innebyggingen!

Speak Your Mind

*

Password Reset

Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.