Google Forms i undervisningen = en enklere hverdag!

Som lærer har du hele tiden behov for å få inn tilbakemeldinger og informasjon fra elevene. Dette kan for eksempel være refleksjonsnotater etter et prosjekt eller en oppgave. Hva har elevene lært? Hva var vanskelig? Hva trenger de mer hjelp til? Det kan fort bli mange lapper og dokumenter å holde styr på. Men med Google Forms blir dette til en lek. Spør elevene om hva som helst, og få alle svarene ryddet og sortert i et oversiktlig regneark!

Bruk Google Forms i undervisningen

Se hvordan Google Forms i undervisningen kan gjøre hverdagen din som lærer enklere!

Transkripsjon av videoen:
- Som lærer har vi ofte behov for å få inn tilbakemeldinger, refleksjonsnotater til en lekse eller elevenes mening om ett eller annet. Men det går ofte veldig mye tid på å systematisere og ordne og i det hele tatt få inn alle papirene som elevene skal levere inn.

Hvis du kunne tenke deg en veldig enkel løsning på dette, bør du lære deg Google Forms.

Med Google Forms kan du opprette et spørreskjema på nett, og dele det med de du vil skal svare på veldig mange måter. Du kan bygge inn spørreskjemaet på ei webside eller ei læringsplatform, du kan sende det med epost eller dele en link som peker direkte mot skjemaet.

Uansett hvordan du deler skjemaet, så vil alle svarene du får inn legge seg pent og pyntelig i et regneark som du har full tilgang til. Ett svar er lik en ny linje i regnearket. På den måten har du hele tiden FULL KONTROLL.

Google Forms kan brukes til alt mulig. Hva med å få inn elevenes refleksjonsnotater pent ryddet og sortert? Kanskje du vil ha tilbakemelding på undervisningen din eller noe elevene har gjort? Du kan til og med gjennomføre prøver med Google Forms. Elevenes svar ligger da ryddig i et regneark og venter på deg. Hva med lekselogger eller undersøkelser der du trenger elevenes synspunkter på noe?

Mulighetene her er veldig mange.

Her på smartundervisning.no får du steg for steg kurs som lærere deg alt du trenger å vite for å komme i gang med Google Forms.

Lær deg Google Forms

Under ser du et komplett kurs i Google Forms. Kom i gang med Google Forms i dag!

Lær å bruke Google Forms
Lær å bruke Google Forms
I denne videoserien lærer du å bruke Google Forms steg for steg. Du lærer å:
  • opprette mapper og spørreskjemaer
  • opprette ulike spørsmålstyper
  • sende ut spørreskjemaet på ulike måter
  • bygge inn skjemaet på websider
  • analysere dataene du får inn

Speak Your Mind

*

Password Reset

Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.