12 gode grunner til å bruke Google Docs

Google hersker i nettskyen. Det er det ingen tvil om! Google har et stort utvalg av tjenester du kan benytte deg av. De fleste vet selvfølgelig om Googles søkemotor og Googles eposttjeneste GMail. Du har kanskje også hørt om Google Maps, hvor du kan se kart over hele verden, og zoome helt ned til gatenivå? Viste du også at Google eier YouTube? Eller at Google har en komplett officepakke med tekstprogrammer, regneark, presentasjon, tegning og spørreskjemaer? Eller at Google har et alternativ til Facebook som heter Google+? Alt dette er tilgjengelig gratis på nettet, og det eneste prgrammet du trenger å innstallere er nettleseren!

Her er 12 gode grunner til å registrere deg som bruker på google, og ta i bruk Google Docs:

1 – Det er gratis

Ja, det er helt gratis. Det koster ingenting å ha en Googlebruker og få tilgang til alle tjenestene Google tilbyr. Du får 5GB lagringsplass til dokumentene dine, og det skulle være mer enn nok for de fleste behov. Skulle du likevel ha behov for mer plass kan du oppgradere lagringsplassen for en liten sum pr. år.

2 – Det er enkelt å bruke

Google legger stor vekt på brukervennlighet. Hvis du har word og excel før, er du trygg! Da vil du kunne bruke Google Docs uten problemer.

3 – Det gjør samarbeid enkelt

Du kan veldig enkelt dele dokumenter med andre og samarbeide på samme dokument. Du kan til og med skrive på et dokument sammen med andre i sanntid. Du ser det de andre skriver og de ser det du skriver. Si farvell til eposter frem og tilbake med ulike versjoner. Den versjonen du jobber med er alltid oppdatert.

4 – Ha tilgang til dokumentene overalt

Uansett hvor du er i verden kan du enkelt få tilgang til dokumentene dine. Du trenger bare en nettleser og internettilgang. Du trenger aldri mer være redd for å glemme harddisken eller minnepinnen der dokumentene ligger.

5 – Ingen innstallasjon eller oppdatering av programvare

Det eneste du trenger er en nettleser. Oppretting, redigering og all annen behandling av dokumentene gjøres via nettleseren. Derfor vil du aldri mer trenge å holde deg oppdatert med siste versjon av programvaren.

6 – Ikke flere minnepinner som kludrer ting til

Har du noen gang opplevd problemer med filer på minnepinner? Eller hva med en innlevering som tilfeldigvis ble borte i en epost? Med Google docs kan du dele dokumenter med hvem du vil. Dokumentene vil alltid være der i rett format og tilgjengelig for de du har delt dem med.

7 – .doc .docx? Aldri mer filtypetrøbbel!

Problemer med filtyper og programversjoner kan være en utfordring. Selv om elevene har levert inn oppgaven sin, betyr ikke det at du kan lese den. Kanskje den ble laget i en annen versjon av programmet enn det du har? Eller kanskje eleven har brukt et annet gratisprogram? Skal du da laste ned alle disse ulike programmene slik at du er rustet til å lese alt som kommer fra elevene? Med Google Docs er dette ikke lenger noe problem. Dokumenter opprettet i Google Docs vil alltid være lesbare fra din Google Docs konto.

8 – Ikke tenk mer på backup

Dokumentene lagres trygt og kryptert på Google sine servere. Du trenger ikke tenke mer på hverken sikkerhet eller backup. Har du opprettet et dokument, er det i trygge hender. Du trenger ikke lenger bekymre deg for at det kan bli borte.

9 – Del dokumentene enkelt med andre

Med Google Docs kan du veldig enkelt dele dokumentene dine med andre. Du trenger ikke engang sende dem på epost til dem! Gi dem linken til filen, og de får tilgang til en hele tiden oppdatert versjon av dokumentet!

10 – Publiser dokumentet offentlig

Hvis du har skrevet noe du er ekstra fornøyd med, kan du publisere dokumentet offentlig som en webside. Du får da en link som peker mot denne websiden, og alle kan følge linken og lese det du har skrevet.

11 – Last opp dine eksisterende dokumenter til google docs

Hva med alle de dokumentene du allerede har? Du kan enkelt laste dem opp til Google og lagre dem sikkert og trygt sammen med dine Google Docs. Gjennom nettleseren kan du så få tilgang til alle disse filene, og du kan enten laste dem ned eller lese dem direkte i nettleseren.

12 – Fordi det er fremtida!

Å bruke nettskyer er fremtida. Enkelhet, tilgjengelighet, platformuavhengighet og sikkerhet gjør at nettskyløsninger vil ta mer og mer over. Det føles kanskje utrygt å laste filer opp på nettet, men sikkerheten til de fleste store nettskyleverandører er enormt mye bedre enn den du har på din egen datamaskin. For ikke å snakke om minnepenner! Både virus og sikkerhet er et stort problem med minnepenner. Med nettskyen er disse problemene borte.

Høres dette spennende ut?

Kom igang med nettskybaserte dokumenter om 5 minutter!
Denne videoen viser deg alt du trenger for å opprette en google-bruke og være klar til å ta i bruk alle mulighetene som ligger i google docs!

Speak Your Mind

*

Password Reset

Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.